вторник, 4 август 2020

Днес razr става на 16, и ние мислим че е имал доста впечaтляващa история

Шестнадесет години ни делят от датата на представянето пред света на  RAZR V3 – икона сред потребителите, известна със стилния си и уникален дизайн. Оттогава представихме света на новия razr – първият в света сгъваем смартфон с форма на мида – пресъздаден да е в крак с днешния ден. И за да отпразнуваме сладките шестнадесет, ние споделяме някои от начините, по които трансформацията на razr е станала възможна.

Blush gold: новото горещо розово

Като първият мобилен телефон, който е еднoвременно съчетание на  устройство и културна икона, RAZR V3 имаше възможност да блесне с цвят  който другите марки все още бяха открили. Първоначално стартира в сребърен цвят, което беше последвано от добавяне на лъскаво черно издание, между 2005 и 2006 г. – време, когато модата беше дръзка, наперена и нестандартна – Motorola пусна смело розова и лимитирана златна версия на RAZR V3, която разтърси света на модата и технологиите.

Ние осъзнаваме важността на наследството на razr като модна икона и емоционалната връзка, която потребителите имат към оригиналния razr и всичките му цветови варианти, поради което създадохме устройството в модерен blush gold цвят. Този уникален нюанс е свеж вариант на розовото и златото, което сме обичали през годините, но същевременно и освежен за новото десетилетие. Привличащ погледа, но и приглушен, blush gold цвета е отражение на ново поколение потребители, които искат да са игриви и единствени по рода си, като същевременно са верни на лъскавите и изтънчени корени.

дизайн на пантата и брадичката

Новият razr е внимателно проектиран, уповавайки се на най-въздействащите елементи на дизайна на оригиналния RAZR V3 – като пантата с нулева разлика и емблематичната брадичка. Докато при RAZR V3 бяхме усвоили дизайна на видимата панта, сгъваемият смартфон изисква пантата да бъде скрита зад дисплея. След няколко прототипа, ние се спряхме на пантата без процеп, която виждате в последното устройство. Тя   прави така, че  в сгънато състояние между двете части не остава никакво пространство, като по този начин едновременно защитаваме дисплея и създаваме по-тънък и по-компактен дизайн.  Новият razr  се възползва и от характерната брадичка, за да разположи в нея ключови компоненти (антени, говорители и сензори), копирайки стилния дизайн на RAZR V3 по начин, който спомага за защитата на екрана

обновен външен дисплей

Новият razr има невероятна ДНК, като много елементи на устройството възстановяват спомените и страстите от началото на 2000-те години– включително популярния преден дисплей. Докато през 2004 г. беше идеален за преглед на известия, проверка на входящо обаждане и дори като визьор на камера, когато е затворен, днес е напълно обновен, за да отговори на съществуващите нужди на потребителите. Признавайки, че понякога днешните потребители искат да се откачат или не искат да бъдат разсейвани от телефона си, по-големият, 2.7-инчов OLED интерактивен дисплей за бърз преглед позволява важни задачи и информация да се виждат, без да се налага да отваряте телефона. С обновения интерактивен дисплей с Бърз изглед, потребителите могат да се обаждат, да отговарят на текстове, да плащат с едно докосване, да слушат музика, да си правят селфита  и да преглеждат персонализирани известия, без да отварят телефона – осигурявайки модерно, но и носталгично смартфон изживяване.


от бутони до сгъваем сензорен екран

Както при повечето телефони през 2004, RAZR V3  изискваше от потребителите  да натискат бутоните на клавиатурата вместо да плъзгат, превъртат и докосват сензорен екран. Сега, в момент, когато потребителите търсят истински иновации в дизайна на form factor, новият razr съчетава джобния размер на флип телефон с интелигентността на модерен смартфон. Емблематичен вид с екран, който можете да докоснете, потребителите могат да се насладят на всички предимства на голям сензорен екран, но с по-джобен дизайн от съвременния смартфон. Веднага разпознаваем, но напълно уникален, преносимият, ултра компактен телефон може да се сгъва напълно през средата и лесно да се побира в джоба ви, когато сте в движение, но се отваря, за да разкрие спиращ дъха сензорен екран с най-новите технологии и няколко нови трика.

А за тези потребители, които искат да зърнат миналото, активирането на Retro Mode променя потребителския интерфейс на устройството, за да имитира тази на оригинала. От класическата анимация за зареждане до навигацията и набиране на телефонни номера, като се използват само „бутони“ на клавиатурата, ретро режимът дава на потребителите проблясък от миналото.

двойна камера, двойно селфи

Оригинален, за разлика от всички останали, новият razr идва с не една, а с две  селфи камери – едната е на външния дисплей за бърз преглед, а другата е отвътре на устройството. Подобно на оригиналния razr, новият razr позволява на потребителите да заснемат снимки, когато устройството е затворено с предната си камера. Но в истинската #glowup мода, новият razr прави по-лесно за потребителите да отворят камерата с  едно завъртане за Capture Moto Action и идва с няколко нови функции на камера с изкуствен интелект, които са идеални за всички ваши пози и селфи нужди.

Благодарение на съвременните технологии и променящите се потребителски нужди, razr премина през доста трансформации през годините. И въпреки впечатляващите подобрения на дизайна и основните му характеристики, новият razr  дава на потребителите този  елемент на носталгия и стил, който направи оригиналното устройство толкова добре познато и обичано. Честит рожден ден, razr!

Folge uns