четвъртък, 7 май 2020

Семейството на motorola edge спечели Red Dot за изключителен дизайн

Motorola спечели своята втора за годината награда Red Dot с наскоро лансираните motorola edge и motorola edge+. Тези две нови устройства бяха признати в най-реномирания конкурс за дизайн в света, заради изключителното си качество на проектиране. През 2020 г. дизайнери и компании от 60 страни участваха в конкурса с над 6500 продукта, като само 25% от тях получиха признание.

Философията на дизайна на motorola винаги е била фокусирана върху предоставянето на потребителите на иновации, които превръщат технологиите в пълноценни преживявания. Докато това е характерно за цялото ни портфолио от продукти, то motorola edge и motorola edge+ предоставят най-доброто цялостно изживяване с дизайн, който е красив, изненадващо функционален и прогресирал в смела и модерна интерпретация на това, какво може да бъде смартфонът.

При проектирането на семейството на motorola edge, водещите принципи в съзнанието на екипа бяха използваемост, простота и потребност. От интерактивния 90-градусов извит дисплей и системи с камера с висока разделителна способност до мощната батерия и най-бързите 5G скорости за пренос на данни досега – максимизирането на производителността и потребителското изживяване бяха ключови приоритети в процеса на проектиране. Искахме  първокласните характеристики да бъдат съчетани със също толкова зашеметяващ външен вид и покритие, което да създава усещане за лукс, вдъхновени от Мурано стъклото, придаващо дълбочина и градиент на цветовете. Мощната и бърза вътрешност е перфектно балансирана с невероятната външност, която цялата е пиксели, картина и звук, способни да задоволят и най-взискателните потребители.

„Ние осъзнаваме важността на баланса между потребителските нужди и елемента на изненада, и семейството на Motorola edge е първата стъпка по дълъг път към създаването на по-безпроблемни, интуитивни устройства с най-модерен дизайн“, каза Пол Пиърс, Ръководител на отдел Премиум и Иновативен дизайн в Motorola. „Ние се стремим да създадем устройства, които да се адаптират към потребителя, а не обратното. Имайки това в предвид, при всяко решение, взето при създаването на тези нови устройства, в центъра бяха поставени нашите потребители и повишаването на използваемостта чрез целенасочени иновации.“

На  22 юни 2020 г. motorola edge и motorola edge+ ще бъдат добавени към изложбата „Основни етапи в съвременния дизайн“ в Red Dot Design Museum в Есен, където ще бъдат показани всички продукти, които са отличени с награди.

За да прочетете повече за новия motorola edge и motorola edge+ моля, посетете нашия уебсайт www.motorola.com/bg .

За наградата Red Dot Design
За да оцени професионално многообразието в областта на дизайна, наградата Red Dot Design се разделя на три дисциплини- Red Dot Award: Продуктов Дизайн, Red Dot Award: Бранд и Комуникационен Дизайн и Red Dot Award: Концепция за Дизайн. С повече от 18 000 участници, Red Dot Award е един от най-големите световни конкурси за дизайн. През 1955 г. за първи път се свиква жури, за да оцени най-добрите дизайни. През 90те години професор др. Питър Зек, изпълнителен директор на Red Dot, разработва името и марката на наградата. Оттогава преследваното отличие „Red Dot “е най-уважаваният международен конкурс за дизайн.  Повече информация можете да намерите на www.red-dot.de

За Motorola

Motorola Mobility LLC беше придобита от Lenovo Group Holdings през 2015 г.  Всички продукти с марката Moto и Motorola са проектирани и произведени от Motorola Mobility, която е дъщерно дружество на Lenovo.

За Lenovo

Lenovo е $45-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500 с визия да се превърне в лидер в сферата на интелигентната трансформация посредством умни устройства и инфраструктура, които осигуряват най-доброто потребителско изживяване. Портфолиото на Lenovo е едно от най-широките в света със свързани продукти, включително смартфони (Motorola), таблети, компютри (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion), работни станции, както и AR/VR устройства и умни решения за дома. Решенията от следващо поколение при центровете за данни на Lenovo (ThinkSystem и ThinkAgile) създават капацитета и компютърната мощ на връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхнови различното у всеки и да изгради бъдеще, базирано на по-интелигентните технологии, в което всеки преуспява. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook, Twitter (Lenovo Bulgaria), Instagram и Weibo или ни посетете на www.lenovo.com/bg.

Folge uns