четвъртък, 30 април 2020

Imint и Motorola си сътрудничат, за да установят нов стандарт за видео производителност в смартфоните

UPPSALA, Швеция, 29 април 2020 г. – IMINT Image Intelligence AB („Imint”), световен лидер в софтуера за  видео подобряване, днес обяви, че ще си сътрудничи с Motorola за интегриране на водещите в индустрията решения за видео оптимизация Vidhance в новия флагмански смартфон motorola еdge+. Мобилното устройство е оборудвано с най-модерната видео стабилизация в индустрията, което го прави идеален за нарастващия брой потребители на смартфони, които искат да създават и споделят висококачествено видео съдържание.

„Imint и Motorola вдигат летвата за видео производителност при смартфоните по-високо от всякога“, каза Андреас Ливендал, главен изпълнителен директор, Imint. „Нашите най-добри в класа си решения Vidhance, комбинирани с платформата на смартфона motorola edge+,дават възможност на потребителите да създават видео съдържание, запазено преди това само за професионалисти и видеокамери от най-висок клас.“

Сред специфичните решения Vidhance, представени в motorola edge+ са Vidhance Видео Стабилизация с Активна ОИС поддръжка, Vidnhance Корекция на Хоризонта, Vidhance Динамично Намаляване на Размазването, и Vidhance Корекция на Зрителното Поле.

Vidhance Видео Стабилизацията с Активна OIS поддръжка, се основава на водещите в индустрията софтуерни стабилизационни алгоритми на Imint, които използват вградените сензори на днешните смартфони, за да компенсират нежеланите движения на камерата, докато записвате. Активното ОIS решение съчетава оптична стабилизация на изображението (OIS) – утвърдена технология за статични образи – с електронно стабилизиране на изображението (EIS), за да се създадат възможно най-стабилните видеозаписи, особено при слаба светлина. OIS намалява нежеланото движение в изображението чрез механично преместване на лещите на обектива, когато камерата се движи, докато EIS – Vidhance решение, създадено специално за запис на видео, работи в софтуера, предвиждайки движението на камерата и коригирайки го в реално време. Резултатът е стабилно, зашеметяващо видео при всички условия на осветеност.

Motorola edge+ също така разполага с дебюта на новото решение за Корекция на Хоризонта. Изкривеният или нестабилен хоризонт може да направи видеото да изглежда накъсано и странно, особено когато редактирате заедно различни видео поредици или записвате по време на движение. С Vidhance Корекция на Хоризонта, хоризонтът във видеото може да бъде изравнен автоматично, без да се повлияе качеството на стабилизиране.

„В миналото потребителите на смартфони често предпочитаха статичните изображения пред видеото, но това се променя бързо“, обясни Томас Милнър, ръководител на Глобалния Продуктов Маркетинг в Motorola. „Днес, с нарастването на Instagram, TikTok, Snapchat и други приложения, потребителите изискват висококачествено видео от мобилните си устройства. Всеки е творец на съдържание, и иска да създаде медия с професионално качество направо от телефона си. Работата с Imint и приемането на решенията на Vidhance утвърждава motorola edge+ като най-върховото мобилно устройство за забавление.“

Представеният през април motorola edge+ е първият по рода си смартфон. Докато налага стандарт за видеозаснемане, той е и най-доброто устройство за възпроизвеждане на мултимедия – с 108-мегапикселов сензор на камерата, потапящия AMOLED Endless Edge дисплей със съотношение 21:9, който пада като водопад над страните, и звукова система със студийно качество, която впечатлява дори най-претенциозното ухо. Флагманът използва най-новия процесор Qualcomm Snapdragon 865 и е оптимизиран, за да осигури най-бързата 5G обработка на пазара.

Motorola edge+ също така включва Vidhance Динамично Намаляване на Размазването и Vidhance Корекция на Зрителното Поле. Vidhance Динамично Намаляване на Размазването се основава на технологията за стабилизация на Vidhance, като се учи от софтуерната обработка и фината настройка на различни параметри,  отчита движението и светлината, свеждайки до минимум ефектите от размазването на движението. Vidhance Корекция на Зрителното Поле елиминира нежеланите ефекти при мащабиране, причинени от промени във фокусното разстояние на камерата при преместване на фокуса. Такива артефакти, често породени от недостатъци в обективите на камерите, могат да съсипят иначе завладяващо видео.

„Imint разработи набор от инструменти, които позволяват на пионери като Motorola да оборудват своите водещи устройства с първокласно видео изживяване, което надвишава днешното нарастващо потребителско търсене за висококачествено заснемане на съдържание “, заключи Lifvendahl. „Подобно на Motorola, Imint показва най-доброто от себе си, като надскача стандартния пакет от мобилни преживявания – и новият motorola edge+, поддържан от Vidhance, прави точно това. “

За повече информация, www.weareimint.com.

За IMINT Image Intelligence AB

Imint е шведско висше софтуерно предприятие в областта на интелигентния анализ на сензори и данни, основано през 2007 г. и излязло на борсата през декември 2015 г. Ние развиваме визионерски и целеви продукти и решения, които създават лидери в иновациите. Imint е компанията зад Vidhance и има повече от 10 години опит в разработването на софтуер за подобряване на видеото за потребителския и индустриалния пазар.

MOTOROLA, стилизираното лого на M, MOTO и семейството марки MOTO са търговски марки на Motorola Trademark Holdings, LLC. Qualcomm Snapdragon е продукт на Qualcomm Technologies, Inc. и / или нейните дъщерни дружества.

Folge uns