вторник, 14 април 2020

Новият razr получи Red Dot – най-голямата награда за новаторски дизайн

На 6 април новият razr получи мечтаната награда Red Dot: „Най-добрият сред най-добрите“. Това е най-високото отличие в категорията „Продуктов Дизайн“ на наградите Red Dot, което е запазено за продукти с най-иновативен дизайн. Тази година дизайнери и компании от 60 държави влязоха в надпреварата с над 6 500 продукта.

В motorola се стремим да сме иновативни в дизайна и инженеринга на смартфони, за да създадем устройства, които отговарят на нуждите на потребителите, като същевременно им предоставяме елемент на изненада и наслада. Това важи за цялото ни портфолио от продукти, но най-голямо бе признанието от Red Dot за уникалния дизайн на мида на новия смартфон motorola razr.

Когато проектирахме razr се заехме да създадем най-добрия смартфон, използващ технология с гъвкав дисплей и отговарящ на ключовата нужда на потребителите – да бъде портативен. Всяко решение по време на процеса на разработка беше насочено към предоставяне на поразително красиво устройство с напълно уникален, но и много практичен, джобен дизайн. В резултат, razr успява да въплъти всички основни принципи на дизайна на motorola – простота, изненада и богатство.

„При проектирането на razr, нашият екип искаше да създаде иновативно и безпроблемно решение, което да наруши статуквото по отношение на съвременния дизайн на смартфони. Razr връща дизайнерската си идентичност, с която толкова много потребители се свързват емоционално и това наистина е уникално “, споделя Рубен Кастано, Ръководител на отдел “Клиентски Опит” в Motorola Mobility.

На 22 юни 2020 razr ще бъде добавен към изложението на „Основни моменти в съвременния дизайн“в музея Red Dot Design Essen, където се излагат всички наградени продукти.

Поздравления на целия екип, който вдъхна живот на новия razr. За да прочетете повече за новият razr, както и кога ще бъде наличен, моля посетете нашия сайт.

За наградата Red Dot Design
За да оцени професионално многообразието в областта на дизайна, наградата Red Dot Design се разделя на три дисциплини – Red Dot Award: Продуктов Дизайн, Red Dot Award: Бранд и Комуникационен Дизайн и Red Dot Award: Концепция за Дизайн. С повече от 18 000 участници, Red Dot Award е един от най-големите световни конкурси за дизайн. През 1955 г. за първи път се свиква жури, за да оцени най-добрите дизайни. През 90-те години професор др. Питър Зек, изпълнителен директор на Red Dot, разработва името и марката на наградата. Оттогава преследваното отличие „Red Dot“ е най-уважаваният международен конкурс за дизайн.  Повече информация можете да намерите на www.red-dot.de

Folge uns