четвъртък, 9 април 2020

Motorola razr е първият смартфон в света, поддържащ само еSIM

Какво представлява eSIM карта и защо ни е толкова необходима в момента? #stayathome #stayconnected

09.04.2020                                    

Налагало ли ви се е наскоро да се опитвате да смените неработеща SIM карта? Познавате ли хора, които жонглират с 2 телефона, или сменят 2 или повече SIM карти, защото предпочитат да говорят с познатите си през различни телефони ? В настоящият момент е по-важно от всякога да си останем в къщи и същевременно да останем свързани помежду си.

Ние, в motorola постоянно търсим нови възможности за разрешаване на проблемите, стараейки се  да подобрим живота на хората чрез магията на мобилните устройства.

Ето защо motorola razr, съчетаващ в себе си класически дизайн с високи технологии, е единственият смартфон в света, към настоящия момент, който няма  физически слот за SIM карта.

Всъщност какво представлява SIM Картата ?

Това е физическият носител на информация за нашата идентичност, която свързва устройството с нашият оператор. През годините SIM картата се задържа непроменена като концепция, сменяйки само размера си. Новият формат на еSIM ( „embedded“ SIM) представлява вграден в телефона чип, който носи цялата информация. Той може да бъде препрограмиран да използва оператор по наше желание, само с едно обаждане, без да се налага личното ни присъствие. На практика телефонът е отключен към всички оператори, поддържащи този стандарт.

Какви са ползите, които носи еSIM стандарта ?

Няколко са основните ползи :

Първо: не е необходим физически носител, което означава, че пести време в офисите на мобилните оператори при проблем с картата, по- лесно става смяната на планове, по-бързо е превключването между различни услуги.

Второ: еSIM е в пъти по-малка от нано-SIM картата и по-надеждна, което означава повече място в телефоните, което да се използва за повече памет, да бъдат по- бързи, с по-издръжливи батерии или да бъдат сгъваеми например. Помислете не само за телефоните, но и за всички устройства и аксесоари, които могат да бъдат по-малки, по-елегантни или с всевъзможни причудливи форми.

Трето:  Можем да избираме с кого и по-какъв начин да се свързваме. Можем да разделяме гласови услуги от мобилни данни. Например искаме да използваме разговорите през един план заради гласовата услуга, но втори план с мобилни данни, защото условията са по-добри или 5G мрежата e с по-голямо покритие. #stayconnected

 За кого ще донесе ползи :

– За потребителите, които използват повече от един номер– тъй като лесно се превключва  между много профили, като телефонът запомня предпочитанията за избраните номера.

– За бизнес пътуващите– не е необходимо в чужбина да сменят SIM карти, само защото местните планове са с по-добри  условия за мобилни данни.

– За пътешествениците-  могат да си запазват номера във всички страни, които посещават, само чрез смяна на профила към локалната мрежа.

– И за всички нас, които обичаме живота да ни е по-лесен и по-приятен с магията на мобилните технологии.

За повече информация относно новите решения, които предлага Motorola razr, посетете нашият сайт.

Останете си в къщи и останете свързани с нас!

#stayathome   #stayconnected

Folge uns