петък, 6 декември 2019

Пет неща, които задължително трябва да знаете за новия motorola razr

Иновациите са част от ДНК-то на бранда Motorola. Ето защо преоткрихме  motorola razr като модерен смартфон, който се сгъва напълно. Ние  вярваме, че  всяка иновация трябва да има и практическо измерение за потребителите. Затова и новият motorola razr разполага с технологични възможности и функционалности, които допълват уникалната му форма. Откъдето и да го погледнем, новият razr е впечатляващо проектиран и пълен с изненади, които сме сигурни, че ще ви харесат. 

Но има пет неща, които задължително трябва да знаете за него. Ето кои са те:

Всичко за пантата

Новият razr не би бил възможен без патентования дизайн на панти.Сгъваемите телефони от миналото използваха пантата като видим елемент в средата на устройството. Модерният смартфон притежава сензорен екран, разположен по цялата дължина на устройството, така че сгъването му наполовина изисква пантата да не бъде видима за човешкото око, а да бъде скрита зад дисплея. Идеята при създаването на този телефон е двете страни да могат да прилепнат една до друга напълно, да не остава никаква празнина между тях, за да бъде телефонът още по-компактен и дисплеят да е защитен. Пантата на motorola razr позволява това и изпълнява важна роля както функционално, така и естетически.

В началото на разработките на razr започнахме с четири версии на пантата. Търсихме такава, която да бъде сигурна, надеждна, издръжлива и да предложи търсеното затваряне. Проектирахме и реализирахме първата в цялата мобилна индустрия и съответно патентована панта без луфт.

Пантата на motorola razr придвижва механичните елементи към всеки ръб, което позволява на дисплея да се извива във форма на камбанка, когато устройството е затворено. Този отворен ъгъл предотвратява нагъване на Flex View дисплея. В резултат екранът на razr се сгъва перфектно наполовина, като защитава дисплея и в същото време предоставя ултра компактен дизайн.

Бързо затваряне

Новият razr най-накрая връща приятното усещане да оставите спокойно телефона си, като го сгънете напълно. Благодарение на плавното движение на пантата и здравината на екрана можете да почувствате увереното щракване на телефона, когато приключите разговора. Знаем и помним толкова много истории за емоционалната връзка, която потребителите имат с оригиналния razr, затова за нас бе важно да им върнем това преживяване.Но също така искахме да бъдем сигурни, че устройството отговаря на съвременните очаквания за смартфоните. Поради тази причина в razr има и опция за включване и изключване на тази функция. С motorola razr може да останете на линия дори, когато е затворен, ако използвате Bluetooth слушалките или високоговорителя.

Flex View дисплей

Motorola razr има екран като никой друг сгъваем телефон на пазара – сензорен дисплей, разположен по цялата дължина на устройството, който се сгъва идеално наполовина, за да влезе без проблем в джоба ви. 6.2-инчовият екран увеличава максимално зрителната площ, когато е отворен, но въпреки това позволява на устройството да бъде компактно и преносимо, когато е затворено. Просто отворете razr, за да се потопите в това, което сте си пуснали на OLED дисплея с 21:9 CinemaVision формат на изображение на картината.

Екранът е стабилен и здрав, когато устройството е отворено, благодарение на подвижни метални опорни пластинки, които придържат дисплея здраво. Тъй като новият razr се затваря, пластините се движат настрани, за да позволят на дисплея да остане  позиция, в която липсва напрежение. Самата форма, наподобяваща мида, също предоставя допълнителна защита на гъвкавия дисплей – когато е затворен и напълно сгънат, той е защитен от повреди. Flex View дисплеят има и собствено защитно покритие, за да издържа на драскотини от ежедневно износване.

Quick View дисплей

Понякога потребителите искат да оставят телефона и да си отдъхнат за момент, без да бъдат прекъсвани от прииждащата от него информация.  Ето защо екипът от инженери на Motorola разработи изцяло нов дисплей на смартфон за razr, който ви позволява да взаимодействате с известията и да се справяте със задачите по напълно нови начини – и всичко това, без да се налага да отваряте телефона.

razr разполага с 2,7-инчов OLED дисплей за бърз преглед на известията от външната страна на устройството, интерактивен сензорен екран, който поставя най-важнатa информация и полезни действия на една ръка разстояние. Дисплеят за бърз преглед ви позволява лесно да виждате всичките си известия, да правите мобилни плащания с едно докосване, да избирате музиката си или какво да гледате, да използвате Google Assistant и да отговаряте на текстови съобщения, имейли и обаждания, без изобщо да се налага да отваряте устройството.

Когато razr е затворен, можете да използвате основната камера на телефона с дисплея за бърз преглед, за да заснемете селфита с високо качество и да провеждате видео разговори. Quick View дисплеят е полезен, когато правите снимки, докато телефонът е отворен. Когато стартирате таймер на вътрешния дисплей, на външния екран се появява обратно отброяване – знак за обекта на снимката, че е време да позира. И след като  направите снимката на вътрешния дисплей, външният може да покаже заснетия кадър за преглед. Можете също така да настроите Quick View дисплея да показва забавна анимация, за да привлечете вниманието на обекта на снимката – трик, който помага при снимане на малки деца, както и на домашни любимци.

Когато търсите повече информация или просто искате да гледате по-голямо изображение, всичко, от което се нуждаете, е само едно докосване. Безпроблемната работа на приложението гарантира, че каквото и да видите на Quick View дисплея, то магически се придвижва към по-големия сензорен екран на Flex View дисплея –  в момента, в който телефонът се отвори.

Насладете се на ексклузивните Moto Actions

Нашата философия по отношение на софтуера е да правим промени само, когато той пристига като добавка, като нещо ново, а не където вече съществува. Ето защо ние никога не поставяме дублиращи се приложения или тромави софтуърни скинове на нашите телефони. Вместо това създаваме интуитивните Moto Actions, които няма как да не заобичате. Постарахме се да включим онези от тях в razr, които осигуряват бърз достъп до полезните функции, използвани най-често.

Когато искате да направите селфи, просто завъртете китката си два пъти, за да отворите камерата. Ако се нуждаете бързо от фенерчето си, направете две къси, режещи движения с китката два пъти, за да го включите. За да заглушите известие бързо, независимо дали сте на вечеря или на среща, поставете телефона с дисплея надолу, за да активирате режим „Не ме безпокой“. Има много други Moto Actions, които може да откриете – те оптимизират мобилното изживяване и правят работата с razr доста по-лесна.

Folge uns